Ima kérés

Ez egy segítségkérés Kárpátaljáról:  (Palojtai Márta levele) 


Kedves Imádkozók!

Mindig az jön fel bennem elsőnek, hogy mennyire köszönjük, hogy kitartotok az imában!

 

És egyre nagyobb szükség is van rá.

Most hasonló lett itt a hangulat, mint a háború elején, amikor teljes pánikban voltak az emberek, nem lehetett tudni, mi lesz, menekülni próbáltak...

A 18-án életbe lépő mozgósítási törvény tényleg a véget jelentheti a többségnek; vagy elmegy és regisztrál (erre két hónapja van), vagy üldözött bűnözővé válik.

Csak egy következmény a sok közül, hogy nem tudnak tovább dolgozni. (Nem is értjük, hogy ki fog. A múlt héten sok kamionsofőrt rángattak ki a kamionból, és vitték el, úgy, hogy a kamiont rakományostul az út szélén kellett hagyniuk. Pár napja voltam az egyik magyar faluban; mondták, hogy a temetőből vitték el az utolsó sírásót, és amikor a temetkezési vállalkozó kérdezte, hogy a mai 3 temetéshez - köztük egy katonatemetés - ki fogja kiásni a sírt és leereszteni a koporsót, akkor mondták, hogy ilyen feladatokat nők is el tudnak látni... És akárkivel beszélgetek, azonnal hallok legalább 3 hasonló történetet a közvetlen környezetéből, a besorozott ismerősök történetei mellett, a bevitték - két hét kiképzés - pénteken a frontra  - vasárnapra halott forgatókönyvvel.)

Eddig is voltak kényszerítő eszközök, de most a teljes ellehetetlenülés fenyegeti a családokat, a férfiakat.

Sokan próbálják menekülőre fogni. Az még a viccesebbek közé tartozik, hogy valaki nőnek öltözve a nővére útlevelével próbált átjutni a határon - de az egészen tragikus, hogy csak tegnap 6 holttestet fogtak ki a Tiszából, férfiakét, akik megpróbáltak átjutni...

Kérlek, imádkozzatok a lelkükért és az érintett családokért!

 

És nem lehet mit mondani az ilyen helyzetben lévőknek. Csak meghallgatni lehet, és imádkozni.

Ezért kérem továbbra is a reménységért való imádságot - és azt, hogy észrevegyük a mennyország perspektíváját.

Talán egyre inkább észre is veszik sokan. A beszélgetések mélyülnek, és más megvilágításba kerülnek a dolgok; már nem az a kérdés, hogy melyik borotvahabtól lesz puhább az arcbőr és melyik csokinak selymesebb az íze...

 

A fizikai lét megmaradása, mint fő kérdés mellett a "hogyan maradjunk normálisak" is komoly kérdéssé vált. Sokaktól hallom, hogy "attól félek hogy megbolondulok". Vannak, akik már nincsenek is jól.  Mindannyian megyünk keresztül kríziseken, de az állandó krízisállapotban tényleg nehéz normálisnak maradni. Komoly hit és jó emberi kapcsolatok kellenek hozzá. (És minél kevesebb hír-olvasás, nézés.)

 

Szóval, ezekért imádkozzatok most: a hitért, a reményért, a mennyország perspektívájáért, a normalitásért. És persze az emberekért.

 

A szokásos imaszándékokba belefoglalva mindezt:

 

·  Urunk és Istenünk! Kárpátaljai testvéreinket hozzuk most eléd. Hálát adunk azért, hogy meg akarnak maradni a Veled való közösségben. Kérjük, add meg nekik a reménység ajándékát, hogy minden lehetetlennek látszó helyzetben felismerjék azt, ami békességükre szolgál.

·  Védelmezd, Urunk, azokat a férfiakat, akiket katonának vittek. Te védd meg testük és lelkük épségét, és vezéreld haza őket a családjukhoz.

·  Azokért a családokért kérünk, akik a behívástól való félelemben élnek. Őrizd meg szívüket és értelmüket a Te békédben!

·  Kérünk, Urunk, a külföldre kényszerült kárpátaljai fiatalokért! Ne engedd, hogy elvesszenek a világban! Segíts nekik, hogy értelmes tevékenységre és közösségre találjanak - és add meg nekik is a békét!

·  A szétszakadt kárpátaljai családokért kérünk Téged, Urunk! A távolság ellenére is tartsd meg a házastársak egységét, és segítsd őket a mihamarabbi találkozás felé!

·  A Kárpátalján egyedül maradt idősekért kérünk Téged, Urunk! Te legyél társuk a magányban, és küldj hozzájuk jólelkű segítőket!

·  Kérünk a háborúban elhunytakért - vedd lelküket magadhoz, hogy a Te végtelen szeretetedben mindörökre a Te békédben örvendezzenek!

·  Segíts, Urunk, hogy a kárpátaljai nemzetiségek között megmaradjon a békesség.

·  Add, Uram, hogy a sötétségbe a Feltámadt Krisztus fényét vihessük, mindenhová, ahová küldesz minket! Segíts felismernünk ezeket a helyzeteket, és add meg az erőt és a bátorságot, a Te Szentlelkedet, hogy a Te képviseletedben cselekedjünk!

 

Köszönjük Nektek!

Krisztus feltámadt - valóban feltámadt! És a jó hír, hogy velünk is ez lesz!

 

Szeretettel:

Márta