folytatódikavárosmisszió(2008.szeptember

Folytatódik a városmisszió

(2008. szeptember 20.-án.)

 

Gyula atya összefoglalója:

A Városmisszió folytatódik!

Szeptember 20.-án az épűlő újpalotai templomban szentmisét mutattunk be, valamint a Szociális Testvérek szentórát tartottak.

"Reményt és Jövőt adok nektek" ezzel a jeremiási idézettel indult az elmúlt esztendőben a misszió. A két fogalom lassanként megvalósulni látszik itt Újpalotán. Egy évvel ezelőtt a szabadban  az üres telken tartottunk szentmisét, ma pedig a templom falai között, igaz még nem készült el teljesen a templom, állnak a falak, a tetőszerkezet elkészült, az ablakok is a helyükön vannak . Ha a számok nyelvén beszélünk akkor azt mondhatjuk 75% -ban elkészült a templom. A szervezés már hetekkel ezelőtt elkezdödőtt. A médiában és  szórólapokon hirdettük a programot, sok szorgos kéz vitte szét a lakótelepen az információkat. A Szent István bazilikából kölcsönöztünk székeket, hogy a híveknek ne kelljen állniuk a szertartás alatt. Ennek ellenére  sokan állták végig a szentmisét. Közel 350 ember vett részt a szentmisén, amely az első volt itt. 

Hálatelt szívvel mondunk köszönetet elsősorban a Mennyei Atyának akinek kegyelméből megvalósulhatott ez a szép este. Valamint az ifjúsági énekkarnak a ministránsoknak a technikai személyzetnek és a sok önkéntesnek. Köszönet a kivitelező CONFEKTOR Kft vezetőinek, hogy kérésünkre "rendet" tettek a templomtérben. 

Remélhetőleg mihamarabb elkészül a templomunk, és rendeltetését betöltheti, igazi otthont adva minden korosztály számára.    

 

Új Ember 2008. szeptember 28. 12.oldal:

Sára testvér területe

    Az újpalotai lakótelepen a tavalyi keresztút és gazdag missziós heti programok, valamint az idei öröm útja után újabb eseménnyel folytatódott a városmisszió: szeptember 20-án este a lassan befejezés előtt álló, Szerencs utcai új templom falai között liturgikus események részesei lehettünk.

    A szentmisét Repcsik Gyula, a lakótelep lelkésze, az újpalotai- pestújhelyi plébánia káplánja mutatta be Tiboldi Gábor atyával koncelebrálva. A plébánia ifjúsági gitáros kórusa szívet melengető énekekkel feledtette a betonfalak közt rekedt, csípős őszi hideget. Majd a szentmise után a kitartó hívek a Szociális Testvérek Társaságának nővérei által vezetett gyönyörű, komolyzenével és csenddel váltakozó szentségimádásban mélyülhettek el Boldog Salkaházi Sára lelki ajándékaiban. A főpásztor, Erdő Péter bíboros szándéka szerint e templom Boldog Sára tiszteletére lesz felszentelve - ezzel kérve az ő közbenjárását és segítségét a környék népére.

Tudósítóink: Cser István, Plichta Adrienn

és Rózsásné Kubányi Andrea  

 

Vissza: Események

Vissza a címlapra:Budapest Újpalotai Római Katolikus Templom